Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Κυκλοφορίες 28-10-09



JH Williams III...

Detective Comics #858 λοιπόν και ξεκίνημα από το τέλος. Αρκετά καλός ο επίλογος στην περιπέτεια της Question γραμμένη από τον Rucka και σχεδιασμένη από τον Cully Hamner. Ο Rucka δίνει ρέστα και στην κυρίως ιστορία όπου η Batwoman θυμάται την παιδική της ηλικία και κυρίως την δίδυμη αδερφή της που θεωρούσε νεκρή τόσα χρόνια και τα γεγονότα που οδήγησαν στον χαμό της. Όλα αυτά ενώ ταυτόγχρονα επιβεβαιώνει πως η ασπροντυμένη αντίπαλός της είναι όντως η αδερφή της. Και αν σχεδιαστής της ιστορίας ήταν κάποιος σαν τον Tony Daniel θα σταματούσα εδώ.

Δεν συμβαίνει όμως κάτι τέτοιο. Για τα γεγονότα του τώρα ο JH Williams III χρησιμοποιεί παρόμοιο στυλ με αυτό των προηγούμενων τευχών. Για το τι συνέβη πριν από μια εικοσαετία όμως κάνει την μαγκιά και εμπνέεται από έναν από τους καλλιτέχνες που έκαναν αίσθηση εκείνη την εποχή και που η έλλειψή τους από τα mainstream comics είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Ο λόγος για τον David Mazzucchelli. Οι Rucka, Williams και Dave Stewart λοιπόν, μας θυμίζουν γιατί η συνεργασία Miller-Mazzuchelli ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που συνέβησαν στον χώρο των mainstream comics αλλά και πόσο λείπει κάτι παρόμοιο. Ο JH Williams III κάνει χρυσάφι πια ότι αγγίζει και ο ίδιος όπως και το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να ευχαριστούν τον Alan Moore που του έδωσε χώρο για να γίνει όσο καλύτερος μπορούσε!

Συνεχίζω με τον άλλο τίτλο Batman που έχει φτάσει στο τεύχος #692. Ο Tony Daniel γράφει και σχεδιάζει και τουλάχιστον στον δεύτερο τομέα κάνει αξιοπρεπή δουλειά. Μην νομίσει κανείς πως το τεύχος είναι κακό ή μέτριο, είναι αξιοπρεπές και έχει και κάποιες καλές στιγμές. Μια εμφάνιση της Catwoman εξάλλου είναι πάντα θετική. Το πρόβλημά του είναι πως σε μια σύγκριση με το αδερφό Detective Comics βγάζει κανείς το συμπέρασμα πως δεν τίθενται καν σε σύγκριση αυτά τα δυο.

Στο Jack of Fables #39 τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται! Ο Jack Frost και η προστατευόμενή του πέφτουν στα χέρια των πλασμάτων που θυμίζουν τα Rat Creatures του Bone. Η αιχμαλωσία τους όμως δεν είναι τόσο άσχημη και μάλιστα ο Jack Frost παίρνει άλλη μια αποστολή! Σε άλλον κόσμο, ο πατέρας Jack χοντραίνει όλο και περισσότερο ενώ αρχίζει να έχει μια παθολογική λατρεία στον θησαυρό του! Το τι συμβαίνει στην συνέχεια ενώ δεν εκπλήσσει ευχαριστεί και με το παραπάνω! Σε φόρμα οι Willingham, Sturges και Braun ενώ το εξώφυλλο είναι λίγο άσχετο.

Στο Ignition City #5 η Mary Raven, έχοντας καταλάβει τους λόγους της δολοφονίας του πατέρα της, κάνει ένα μεγάλο και βίαιο ξεκαθάρισμα και αποκαλύπτει στους υπόλοιπους πράγματα που τους συνταράσσουν. Ταιριαστός αυτός ο βγαλμένος από Western επίλογος του Ignition City ενώ σε κάνεις να προσδοκάς το Vol 2 όποτε με το καλό βγει. Πρέπει πάντως να επισημάνω πως το artwork φαίνεται πιο βιαστικό από αυτό των προηγουμένων τευχών.

Αξίζουν μια ματιά τα Abe Sapien (One Shot Wonders),Groo The Hogs of Horder #1 και φυσικά το 2000 AD #1659 στο οποίο στο Kingdom οδηγούμαστε σε μεγάλη σύρραξη αλλά και ίσως στο να μεγαλώσει η παρέα του Gene.

Δεν υπάρχουν σχόλια: