Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Κυκλοφορίες 14-10-09


Bufkin?

Πάλι πολύ καλό το Fables. Στο τεύχος #89 μάλιστα κυριαρχεί το ρητό "η γνώση είναι δύναμη". Η πρώην κακιά μάγισσα του παραμυθιού έχει πάρει την πραγματική της μορφή και βρίσκεται σε αποστολή αναζήτησης στοιχείων για τον σκοτεινό κύριο. Από την άλλη ο πιθηκόμορφος Bufkin προσπαθεί να εξοντώσει την Baba Yaga και το Τζίνι που έχουν παγιδευτεί μαζί του. Παρόλο που μέχρι τώρα αυτός ο χαρακτήρας ήταν comedy relief επειδή το παραπάνω ρητό ισχύει καταφέρνει θαυμαστά πράγματα! Έξοχο τεύχος.

Στο Batman #691 η εισβολή στην σπηλιά από τον Harvey Dent λύνεται με μια χείρα βοηθείας δια του υπηρετικού προσωπικού. Με άλλα λόγια θάλασσα θα τα κανε ο Dick χωρίς τον Alfred. Τουλάχιστον πείθεται ο Dent πως ο Bats είναι αυτός που ήταν και παλιά, δεν είναι λίγο. Προσπαθεί πάντως ο Mark Bagley στο σκίτσο και τα καταφέρνει καλύτερα από τύπους σαν τον Tony Daniel και τον Philip Tan.

Πολύ καλό το 6ο τεύχος του Unwritten. Ο Tommy προφυλακίζεται σε Γαλλική φυλακή γιατί έχει την ευτυχία να πέσει στον μοναδικό δικαστή στον κόσμο που δεν του αρέσει η δημοσιότητα! Να γίνει μεταγραφή από την Ελβετία στις ΗΠΑ αυτός και να αναλαμβάνει τις δίκες διασήμων αμέσως. Τέλος πάντων, δεν περνάει και άσχημα στις φυλακές, κάνει φίλους, συμμετέχει στα κοινά, ηρεμεί γενικώς. Τι κρίμα που πρέπει να βγει...

Ο Warren Ellis τα καταφέρνει καλύτερα στα δικά του projects. Το Anna Mercury Volume2 #2 έχει αρκετή ουσία, αρκετή δράση και βία και γενικά είναι ένα ευχάριστο ανάγνωσμα. Με λίγα λόγια σχεδόν ότι κάνει για την Avatar Press διαβάζεται και αξίζει ότι κάνει για την Marvel όχι.

Στο Hellboy - The Wild Hunt #7 ο Hellboy πολεμά ακόμα μια φορά την φύση του αυτήν την φορά με σάρκα και οστά. Τίποτα σπουδαίο αλλά πάντα με υπέροχο artwork από τον Fegredo. Η side story στο τέλος είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα! Στο B.P.R.D. - 1947 #4 ο Trevor Bruttenholm καταριέται τον εαυτό του για τα καταστροφικά αποτελέσματα της αποστολής στην Γαλλία. Η καταστροφή όμως δεν είναι ολική όπως νόμιζε. Τίποτα σπουδαίο και εδώ. Διασκεδάζει κανείς περισσότερο με την εμφάνιση του Hellboy σε μικρή ηλικία παρά με την ίδια την ιστορία.

Τέλος στο 2000AD #1657 στο 8ο μέρος του Kingdom βλέπουμε ότι είχε λίγο πολύ γίνει αισθητό. Πως τα μέλη της αγέλης θα χρησιμοποιούσαν την Leezee για τους δικούς τους σκοπούς και ας διαφωνούσε ο Gene. Πίσω όμως έχει η αχλάδα την ουρά. Να πω πως πολύ καλές και ενδιαφέροντες είναι και η περιπέτειες του Dredd. Η "εξορία" του στην Cursed Earth λόγω της στάσης του στο θέμα των μεταλλαγμένων έχει αλλάξει το τοπίο αλλά και την θεματολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: