Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Κυκλοφορίες 16-10-09



Χάλκινο μετάλλιο για την εθνική μπάσκετ και μια πλειάδα αξιόλογων κόμικς αυτήν την εβδομάδα.

Ας ξεκινήσω από το Fables #88. Η Totenkinder κάνει τις ετοιμασίες για την μάχη με τον Mr Dark και γίνεται νεότερη ενώ η Baba Yaga προσπαθώντας να ξεφύγει από εκεί που βρίσκεται έχει πάρει την απειλητική γερασμένη της μορφή. Δεν προχωράει η πλοκή αλλά στήνονται βάσεις για το τι θα επακολουθήσει. Πάντα καλό το Fables και ας επαναλαμβάνομαι!

Για τα επόμενα 3 τεύχη του Batman And Robin ξεκινώντας από το 4ο χρέη σκιτσογράφου θα εκτελεί ο Philip Tan. Δεν τα καταφέρνει άσχημα αλλά φυσικά δεν είναι και Frank Quitely ενώ έχω την αίσθηση πως θα ξεχαστεί αμέσως όταν αναλάβει ο επόμενος που θα είναι ο Cameron Stewart του Seaguy! Στο συγκεκριμένο τεύχος οι Dick και Damien καταφθάνουν πάντα πιο αργά από τον βιαιότερο ανταγωνιστή τους με το παρατσούκλι Red Hood που απ'ότι φαίνεται θα είναι ο Jason Todd. Θα ακολουθήσει μάχη και ίσως να δούμε και τύψεις από την πλευρά του Damien όσον αφορά πάντα την anti-Robin που έχει στο πλευρό του ο Red Hood.

Στο The Sword #19 γίνονται κάποιες σημαντικές αποκαλύψεις όσον αφορά την Malia και τον Demetrios! Κοίτα να δεις που η πρώτη είχε πολύ διαφορετικά κίνητρα από αυτά που νομίζαμε. Αχ, τελικά είναι ερωτική τραγωδία με την ζήλια σε πρώτο πλάνο. Κατά τ'άλλα οι φίλοι της Dara αναλύουν τα κίνητρά της και εν μέσω διαφωνιών από την ίδια προσπαθούν να την εξηγήσουν πως ίσως δεν ακολουθεί τον σωστό δρόμο. Το artwork δεν εντυπωσιάζει αλλά η ιστορία είναι πολύ καλή.

Πολύ όμορφο το Beasts of Burden από την δημιουργό του Fairy Grandmother Jill Thompson και με σενάριο από τον Evan Dorkin. Ιστορίες με μια παρέα σκυλιών και γατιών να αντιμετωπίζουν μια εισβολή βατράχων και να βρίσκουν τον αρχηγό τους, έναν γιγαντιαίο βάτραχο. Παράξενο αλλά διασκεδαστικό!

Επιγραμματικά τα επόμενα. Στο Kingdom του 2000AD ο Gene γνωρίζει τον αρχηγό της αγέλης, τον έξυπνο αλλά μικρόσωμο Rex Horizon και καταλαβαίνει για τα καλά πως τα μέλη της αγέλης θεωρούν τους αφέντες του κατοικίδια! Το Ultimate Armor Wars #1 είναι άλλος ένας Ultimate τίτλος που φαίνεται ενδιαφέρων. Μετά τις δημιουργικές καταστροφές που επέφερε ο Jeph Loeb η επιστροφή του έμπειρου Warren Ellis και άλλων φέρνουν μια πνοή δροσιάς στην Ultimate σειρά. Στο Citizen Rex #3 τα αντικρουόμενα συμφέροντα πολλά πράγμα που προκαλεί ξέσπασμα χάους. Τέλος στο Star Wars - Knights of the Old Republic #45 παίρνουμε μερικές πληροφορίες για την Chantique της Crucible, μαθαίνουμε πως ίσως πίσω από την Crucible βρίσκονται οι Sith και πως η Jarael έχει ακόμη πιο σκοτεινό παρελθόν από ότι νομίζαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: