Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Κυκλοφορίες 03-09-09



Μπήκε ο Σεπτέμβρης, ανακοινώθηκαν εκλογές και το καλύτερο κόμικ της εβδομάδας είναι της Marvel.

Τίτλοι τέλους για το Incognito με το 6ο τεύχος του. Οι μεγάλες και συνταρακτικές αποκαλύψεις που ξεκίνησαν από το προηγούμενο τεύχος συνεχίζονται σε αυτό. Ο Zak Overkill μαθαίνει την προέλευσή του μένει, άφωνος και το ίδιο και μεις. Όχι γιατί η κλωνοποίηση είναι μια διαδικασία η οποία σπανίζει από τα υπερηρωικά κόμικς αλλά γιατί ήταν κλώνος του Lazarus ενός ήρωα που βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια του πρώην αφεντικού του Ζακ! Αυτό το γεγονός βάζει νέα ερωτήματα στον Zak για το ποιόν του χαρακτήρα του και για το πως θα πρέπει να ζήσει την ζωή του από κει και πέρα. Το αναγνωστικό κοινό θα βρει ειρωνεία στο ότι ο Zak νόμιζε πως έπαιζε τον ήρωα για να καταπνίξει τα βίαια ένστικτά του ενώ τελικά ίσως έτσι να βρισκόταν πιο κοντά στον πραγματικό του εαυτό.

Στο Witchfinder : In The Service Of Angels #3 βλέπουμε πως το απειλητικό τέρας που έχει εμφανιστεί μέχρις στιγμής είναι ένα από τους πρώην επαναστατημένους σκλάβους των Υπερβορείων. Τους έχουμε ξαναδεί φυσικά, αν θυμάμαι καλά για πρώτη φορά στο B.P.R.D : Hollow Earth. Κάπως έτσι η Team Mignola, δένει και καλύτερα τον συγκεκριμένο τίτλο με τους άλλους του σύμπαντος του Hellboy. Μια χαρά από άποψης ιστορίας και artwork!

Στο Batman #690 ο Dick Grayson την έχει πολύ άσχημα. Οι Clayface και Blanco τον δυσκολεύουν και είναι απλώς δόλωμα. Ο Penguin καταφέρνει να χάσει τα ηνία της εγκληματικής του αυτοκρατορίας αφήνοντας στην θέση του κάποιον πολύ χειρότερο. Το κερασάκι στην τούρτα είναι πως ο Harvey Dent καταλαβαίνει πως άλλος βρίσκεται πια κάτω από την κάπα και αυτό δεν του αρέσει καθόλου. Είναι βαρύ το φορτίο για τον Dick και φυσικά δυσκολεύεται ακόμα.

Στο Buffy the Vampire Slayer Season Eight #28 τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα τεύχη. Όχι, δεν υπάρχει αλλαγή συγγραφέα. Όπως και στο προηγούμενο έτσι και σ'αυτό τα συγγραφικά ηνία κρατάει η Jane Espenson. Η διαφορά έγκειται στο ότι σε αυτό το τεύχος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ο Andrew! Ναι, είναι πάντα διασκεδαστικό να ακολουθείς τις περιπέτειες του Andrew και μάλλον πρέπει να είναι το ίδιο διασκεδαστικό να γράφεις τον Andrew. Δεν εξηγείται αλλιώς το πόσο καλύτερο είναι αυτό το τεύχος από το προηγούμενο! Μια ένσταση όμως. Αν αυτή που φιλά ο Xander είναι η Dawn τότε κάτι πρέπει να γίνει με το σκίτσο του Jeanty.

Στο Kingdom - Call of the Wild #2 που βρίσκεται στο 2000AD #1561 ο Gene κυνηγιέται από ένα μεγάλο πλήθος τεραστίων μεταλλαγμένων εντόμων! Για καλή του τύχη κάποιος τον βοηθά να ξεφύγει έστω και αν τον χρησιμοποιεί ταυτόγχρονα σαν δόλωμα! Τι ευχάριστη έκπληξη να βρίσκει νοήμονα όντα ξανά!

Τελειώνω με το Chew #4. Λοιπόν, πλάκα είχε άσχετα αν άφηνε αναπάντητα ερωτήματα. Οι δυο πράκτορες της FDA οδηγούνται σε παράξενα μέρη πάνω στο κυνήγι τους για το λαθραίο αγαθό που είναι το κρέας του κοτόπουλου. Πεθαμένοι γερουσιαστές, τηλεσκόπια, μακρινοί πλανήτες και σέξι Ρωσίδες με πολυβόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: