Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Κυκλοφορίες 26-08-09




Batman and Robin #3 και Detective Comics #856. Δεν θα χρειαζόταν να βγει κανένα άλλο comic αυτήν την βδομάδα. Κάτι λέει αυτό.

Στο Batman and Robin #3 ο Dick φαίνεται να μπαίνει στον ρόλο του για τα καλά. Εντάξει, δεν τρίβει την μούρη στο οδόστρωμα κανενός, θα λεγόταν Marv τότε, αλλά φτάνει πολύ κοντά. Ο Damian δρέπει τους καρπούς της ανοησίας του, τουλάχιστον αρχικά. Οι απαγωγείς του όμως δεν ξέρουν κάτι. Πως είναι ο πιο επικίνδυνος Robin, για τους εχθρούς του αλλά και τελικά για τον ίδιο του τον εαυτό. Μόνο ο Jason Todd τον πλησιάζει κάτι που φαίνεται και από τον επίλογο του τεύχους. Κοίτα να δεις που ο Morrison έχει βαλθεί να γιγαντώνει τις συνέπειες σε κάθε λάθος που κάνει, έστω και αν φαίνεται αρχικά μικρό!

Στο Detective Comics #856 η Batwoman βρίσκει απρόσμενους σύμμαχους σε παλιότερους εχθρούς της και ο Rucka βάζει πια για τα καλά στο παιχνίδια τα απομεινάρια της οργάνωσης της Whisper A'Daire. Η κεντρική πλοκή λοιπόν είναι πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και τα υπόλοιπα δεν πάνε πίσω. Ο χορός στον οποίο πάει η Kate Kane είναι απολαυστικός είτε γιατί έχει τσακωθεί με την μητριά της, είτε γιατί οι γκόμενες που βρίσκει προέρχονται απ'ότι φαίνεται από τον χώρο του νόμου και της τάξης!

Στο Citizen Rex #2 όλοι ψάχνουν τον ομώνυμο χαρακτήρα. Τι έχει κάνει εκτός του ότι έχει βαλθεί να προκαλέσει προβλήματα σε κάθε μαφιόζο και γενικά σκοτεινό τύπο που κυκλοφορεί. Α, ναι, ήταν το πρώτο ρομπότ που έμοιαζε και συμπεριφερόταν σαν άνθρωπος αλλά έκανε το λάθος να θεωρεί πως τον αντιμετωπίζουν και οι άνθρωποι έτσι. Νόμιζα πως τον απενεργοποίησαν αλλά έκαναν λάθος και τώρα θα πληρώσουν με το χάος που θα φέρει η επανεμφάνισή του.

Στο Dark Reign Elektra #5 ο Logan σώζει την Elektra. Της χρώσταγε λέει. Δεν έχει σημασία όμως. Σημασία έχει η κουβέντα τους που αποδεικνύει ακόμη μια φορά πόσο ψυχρή και θανατηφόρα είναι η Elektra. Υπάρχει μια μικρή ανατροπή κάπου στο τέλος αλλά έτσι κι αλλιώς το πιο σημαντικό κομμάτι αυτού του τεύχους είναι πολύ πιο νωρίς.

Ύστερα από παραινέσεις του fan club μου που είναι και τεράστιο όπως όλοι γνωρίζουν κάθισα και διάβασα το Chew των Rob Layman και John Guillory που εκδίδεται από την Image. O ήρωας μας είναι ο Tony Chu πρώην αστυνομικός των ηθών και νυν πράκτορας της FDA, της πιο ισχυρής υπηρεσίας στην Αμερική. Μα ναι, σε έναν κόσμο που εξαιτίας της γρίπης των πτηνών το κοτόπουλο είναι απαγορευμένο είδος η γνωστή Food and Drug Administration κάνει την NSA, την CIA και το FBI να ωχριούν μπροστά της και αυτό είναι μόνο η αρχή. Ο ήρωας αυτού του comic έχει υπερδυνάμεις. Τι είδους όμως; Να, όταν τρώει μαθαίνει ταυτόγχρονα την λεπτομερή ιστορία της τροφής αυτής. Χρήσιμη ιδιότητα να θέλεις να παραμείνεις αδύνατος. Αστεία και πολύ διασκεδαστική αυτή η σειρά λοιπόν.

Τελειώνω με το 2000 AD #1560. Σε αυτό το τεύχος αρχίζει να δημοσιεύεται το τρίτο μέρος του Kingdom, μιας εξαίρετης σειράς των Dan Abnett και Richard Elson. Σε μια μετααποκαλυπτική Γη, ο μεταλλαγμένος Gene the Hackman, υβρίδιο σκύλου και ανθρώπου, έχοντας χάσει την αγέλη του παίρνει υπό την προστασία του ένα κορίτσι. Τα εξωγήινα έντομα που έχουν καταστρέψει τον πλανήτη και σχεδόν αφανίσει το ανθρώπινο είδος καραδοκούν σε κάθε του βήμα, παρ'όλα αυτά καταφέρνει πάντα να γλιτώσει και ταυτόγχρονα να ανακαλύπτει απομεινάρια του ανθρώπινου πολιτισμού. Στο ίδιο τεύχος μια πολύ καλή ιστορία Dredd δια χειρός John Wagner και ο κοσμικός εκδικητής με το όνομα Shakara!

Δεν υπάρχουν σχόλια: