Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Κυκλοφορίες 12-08-09



Λοιπόν, δυο Hellboy related τίτλοι την ίδια εβδομάδα!

Ας ξεκινήσω με το Hellboy Wild Hunt #5. Ο Hellboy καταφέρνει μετά κόπων και βασάνων να σώσει την παλιά του γνωστή την Alice και να συναντήσει την Morgan Le Fay! Φαίνεται πως αυτή θα είναι το αντίπαλο δέος που θα τον βοηθήσει στην αναπόφευκτη μάχη του με την κοκκινοσκουφίτσα μάγισσα! Έξοχος και πάλι ο Fegredo και πάντα καλός στο χρώμα ο Dave Stewart! Σαν μπόνους υπάρχει και μια μικρή ιστορία του Gary Gianni που φαίνεται να έχει μεγάλη πλάκα.

Στο BPRD 1947 #2 ανάλογα με ποιο αφηγηματικό μονοπάτι ακολουθούμε αλλάζει και ο σκιτσογράφος! Δυο τα μονοπάτια, δυο και οι δίδυμοι αδερφοί από την Βραζιλία, οι Gabriel Ba και Fabio Moon. Καλή η ιστορία που πηγαίνει σε γνώριμα μέρη και συγκεκριμένα αυτά του Wake The Devil. Στοιχειωμένα μέρη, βρικόλακες, ταξίδια εκτός πραγματικότητας. Όλα τα έχει ο μπαξές.

Στο Fables #87 οι μάγισσες ετοιμάζονται για τον σκοτεινό κύριο και ο ιπτάμενος πίθηκος για την Baba Yaga! Πλάκα όμως ε; Ξέφυγε η μάγισσα από την Ρωσία και πήρε την πραγματική της άσχημη και γερασμένη μορφή σε αντίθεση με την Tottenkinder που όσο γίνεται πιο δυνατή γίνεται όλο και πιο νέα. Και μια και είμαι μεγάλος φαν του Jack δεν μπορώ παρά να θυμώσω που τα Fables όχι μόνο του κλέβουν την δόξα για την εκπληκτική διάσωση του κόσμου από αυτόν αλλά λένε πως δεν υπήρχε καν κίνδυνος και πως όλα αυτά ήταν απάτη. Δεν πειράζει όμως. Ο εκπληκτικός Jack φταίει που τους δίνει σημασία και τους σώζει κάθε φορά.

Ένα μακελειό όλο το 4ο τεύχος του Unwritten... Ο δρεπανηφόρος κύριος Pullman εξορμά στην βίλα στην οποία βρίσκεται ο Tommy και διάφοροι συγγραφείς και με μεθοδικότητα εξοντώνει σχεδόν όποιον βρίσκει. Φυσικά ο Tommy και η Lizzie δεν παίρνουν χαμπάρι γιατί τυχαίνει να εξερευνούν ένα μυστικό δωμάτιο στο οποίο βρίσκουν πολύτιμες πληροφορίες! Η έξοδος από αυτό θα τους βρει προ εκπλήξεων και θα μπλέξει τον Tommy ακόμα περισσότερο. Πολύ καλή η σειρά των Carey και Gross.

Τελειώνω με το Batman #689. Ναι, εντάξει, είναι ο πιο αδύναμος Bat τίτλος αυτήν τη στιγμή. Και η ιστορία θυμίζει λιγάκι Daredevil: Born Again. Και ο Bagley χωλαίνει λιγάκι. Πειράζει; Όχι ιδιαίτερα, διαβάζεται ευχάριστα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: