Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Κυκλοφορίες 05-08-09



Προερχόμενος από το χωρίς ίντερνετ χωριό μου φυσικά και θα δω πρώτα True Blood και ύστερα θα κάτσω να γράψω στο blog. Έτσι είναι. Ιδιαίτερα μιας και θες να κλάψεις στην σύγκριση μεταξύ της Buffy S08 και του True Blood S02.

Buffy The Vampire Slayer #27, και να σου και ο παλιός φίλος μας ο λυκάνθρωπος ο Oz. Στο προηγούμενο τεύχος δεν είχα καταλάβει πάντως ποιος ήταν. Τέλος πάντων, ο δημιουργός του Robot Chicken διηγείται μια σχετικά βαρετή ιστορία για το που χάθηκε αυτά τα χρόνια και κάνει την Willow να ζηλέψει γιατί έχει οικογένεια και παιδί ενώ αυτή όχι και κάπου κάπου βλέπουμε τον κακό Twilight γεμάτο teenage angst να τους ψάχνει και να μην τους βρίσκει και εμένα να λέω φωναχτά "get on with it"! Γράφει και η Espenson οπότε βγαίνει και πιο εύκολα αυτή Monty Python ατάκα.

Το Echo #14 ενώ παίζει μεγαλύτερες καθυστερήσεις από το παραπάνω είναι πολύ πιο ενδιαφέρον! Και κοίτα να δεις, η Ivy Raven έχει άρρωστη κόρη, γι'αυτό και σταμάτησε απότομα το κυνηγητό της. Επίσης η HeNRI έχει και καλούς ανθρώπους στην δούλεψή της. Κρίμα γι'αυτούς όμως. Πολύ κρίμα λέμε.

Το 2ο Greek Street σαν να μην μας τα λέει καλά. Αν ήταν ταινία θα μιλάγαμε για φρενήρες μοντάζ. Αλλά είναι κόμικ οπότε ρωτάω γιατί; Άστε ρε παιδιά να ξεδιπλωθεί πιο ήρεμα η ιστορία, τι μας πάτε από δω και από κει; Έχετε όριο τευχών; Για να δούμε το επόμενο.

Στο House Of Mystery #16 ξεκινάμε με sex, συνεχίζουμε με Richard Corben και τελειώνουμε με αίμα. Όχι και άσχημα. Καλό τεύχος στο οποίο η οι σελίδες των Willingham και Corben στέκονται πολύ καλύτερα από την κύρια ιστορία. Δεν πειράζει!

Να πω και δυο λόγια για το Witchfinder : In the Service of Angels. Αμέλησα να μιλήσω για το πρώτο του τεύχος αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Σε αυτό το comic έχουμε να κάνουμε με χαρακτήρες που έχουν ξεπηδήσει από το σύμπαν του Hellboy. Η υπόθεση στα πρώτα δυο τεύχη φαίνεται αρκετά κοινότυπη. Ο ερευνητής παραφυσικών φαινομένων Edward Grey ερευνά μυστηριώδεις θανάτους αρχαιολόγων που φαίνεται να ανακάλυψαν ερείπια αρχαίου πολιτισμού και λείψανα των κατοίκων αυτού. Στο δεύτερο τεύχος όμως μπαίνουν και άλλα "μπαχαρικά" όπως ένας μυστηριώδης τύπος που τον φωνάζουν καπετάνιο και φαίνεται να είναι ο πραγματικός Gulliver και η παρέα του. Με λίγα λόγια και αυτό το πόνημα της συγγραφικής πένας του Mike Mignola αξίζει! Δεν πρέπει όμως να ξεχάσω και τον σκιτσογράφο. Ο Ben Stenbeck κάνει έξοχη δουλειά, ενώ μου θυμίζει περισσότερο τον Peter Snejberg παρά τον Mignola.

2 σχόλια:

Mirela and Soula είπε...

Η Buffy κατήντησε χειρότερη κι απο το After The Fall! yaaaaaaaaawn!
Αλλο να σου χουνε guest τον Οζ κι άλλο τη Drusilla!!!
Καμιά Αnya πότε θα δούμε? ήγγικεν η ώρα...!

Aγαπάω Echo αλλά είμαι και biased λόγω Terry Moore. Την Ivy τη βλέπω να δοκιμάζει τα μπαλάκια-θεαραπία του καρκίνου σε καμιά κόρη της και να έχουμε worldwide repercussions!

Hellboy είπε...

Καλά , το After the Fall το έκοψα. Ήταν μαρτύριο να το διαβάζεις με αυτό το κακό και το χειρότερο μη λειτουργικό artwork.

Το Echo μου αρέσει πάντως και ενώ δεν είμαι από τους μεγάλους fans του Strangers in Paradise.