Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Κυκλοφορίες 15-07-09



The Darkness...

Το Crossover τέλειωσε, καιρός ήταν το Fables να μπει πάλι στους ρυθμούς του μυστηριώδους σκοτεινού άντρα που απειλεί την ύπαρξη των Fables και ίσως και της ίδιας της ανθρωπότητας. Στο Fables #86 αποκαλύπτεται πως δεν είναι άλλος από τον μπαμπούλα, ένας μπαμπούλας βγαλμένος από τους χειρότερους εφιάλτες, όχι από την φαντασία των δημιουργών της Pixar. Αυτός λοιπόν ο μπαμπούλας πιάστηκε από μια ικανή ομάδα μάγων και μέσα από τα λόγια του μαθαίνουμε την ιστορία τους, πως τον έπιασαν και τελικά τι λάθος έκαναν και προκάλεσε την πτώση της αυτοκρατορίας και τελικά την απελευθέρωσή του. Όμορφο τεύχος, γραμμένο από τον Bill Willingham και με guests τον Jim Fern και τον Craig Hamilton σε σκίτσο και μελάνι.

Συνεχίζω με το RASL #5 που μάλλον είχε βγει την προηγούμενη εβδομάδα. Σε αυτό το τεύχος μέσα από flash backs βλέπουμε μερικά κομμάτια από το παρελθόν του ήρωα που εξηγούν λιγάκι πως βρέθηκε να έχει στην κατοχή του έναν εξοπλισμό που να του επιτρέπει να ταξιδεύει σε διάφορα παράλληλα σύμπαντα. Μπλεγμένες και οι προσωπικές του σχέσεις με τις πρώην, τις νυν και τις εναλλακτικές από τα παράλληλα σύμπαντα. Πολύ ενδιαφέρον. H στροφή 180 μοιρών του Jeff Smith τον δικαιώνει για την ώρα.

Στο Incognito #5 ο Zak Overkill, κάτω από την καθοδήγηση της Ava Destruction μαθαίνει πράγματα για τον εαυτό του που ίσως δεν θα ήθελε να ξέρει. Ταυτόγχρονα εμείς οι αναγνώστες μαθαίνουμε πράγματα για το παρελθόν του και την σχέση του με τον αδερφό του που ρίχνουν φως στα κίνητρά του αλλά και είναι άκρως ενδιαφέροντα. Cliffhanger στο τέλος για έναν εξαίσιο τίτλο που αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να γράφει Marvel στην ούγια και όχι Vertigo/DC.

Στο Star Wars Knights Of The Old Republic #43 o Zayne και η Jarael προσπαθούν να βρουν εξιλέωση για λογαριασμό της δεύτερης όσον αφορά το αμαρτωλό της παρελθόν σαν σκλαβέμπορος. Έχουν σχέδιο ώστε να την φέρουν στα παλιά αφεντικά της Jarael αλλά όπως όλα τα σχέδια στα οποία παίρνει μέρος ο Zayne έτσι και αυτό πάει στραβά. Οι προθέσεις καλές, τα αποτελέσματα θα φανούς στο επόμενο τεύχος.

Τέλος έτυχε να διαβάσω το Robot 13 - Colossus #1. Αυτό το κόμικ των Thomas Hall στο σενάριο και Daniel Bradford στο σκίτσο θυμίζει έντονα Mignola σεναριακά και καλλιτεχνικά. Τίποτα σπουδαίο αλλά ενδιαφέρον το πόσους πια έχει επηρεάσει ο Mignola.

Δεν υπάρχουν σχόλια: