Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Κυκλοφορίες 01-07-09



Μακριά από τον πολιτισμό λοιπόν για αρκετές μέρες και έχω μείνει πίσω στο διάβασμα και όπως φαίνεται και από τις ημερομηνίες στο ποστάρισμα! Ας αρχίσω λοιπόν!

Στο δεύτερο Batman and Robin ο νέος Robin Damian Wayne δείχνει ένα μεγάλο μέρος από την κωλοπαιδοσύνη(sic) του. Εντάξει, δεν είναι και απολύτως δικό του φταίξιμο, τον μεγάλωσαν δολοφόνοι και το μοναδικό ηθικό παράδειγμα, ο πατέρας του, έχει εξαφανιστεί πια. Αλλά ο νέος Bats και παλιός Robin Dick Grayson δεν φταίει σε τίποτα και διάολε προσπαθεί. Τέλος πάντων, φυσικά και η επαναστατικότητα και ο βίαιος χαρακτήρας του μικρού θα τον μπλέξουν και ίσως τότε να αλλάξει γνώμη για κάποια πράγματα.

Στο Echo #13 ένας αστάθμητος παράγοντας εμποδίζει την Ivy να δώσει όσες παραπάνω εξηγήσεις μπορεί και να ηρεμήσει την Julie. Δεν πειράζει. Ας μπλεχτούν λίγο τα πράγματα και ας φαίνεται με την πρώτη ματιά πως τρενάρει ο συγγραφέας την πλοκή. Έχει πλάκα όλο αυτό το κυνηγητό εξάλλου.

Στο The Sword #18 η Malia είναι ο από μηχανής θεός που σώζει την Dara από βέβαιο θάνατο. Στην συνέχεια αποκαλύπτει τα κίνητρά της και ταυτόγχρονα αποδεικνύει πως κατέχει το περισσότερο μυαλό στην οικογένεια. Επίσης πολύ ωραίες οι σκηνές ανάμεσα στις αντιπαραθέσεις μέσα στον χρόνο του Knossos και του Demetrios. Must Read.

Στο Buffy The Vampire Slayer #26 γίνεται επίθεση στο κάστρο των Slayers και αυτές προσπαθούν με λιγοστή επιτυχία θα έλεγα να απωθήσουν τις ορδές των διαφόρων δαιμονοπλασμάτων. Ο Giles και η Faith επιστρέφουν και τα ξαναβρίσκουν με την Buffy λες και δεν είχε συμβεί τίποτα μεταξύ τους και ο τίτλος χωρίς να είναι άσχημος είναι επίπεδα πάλι κάτω από παλιότερα και φαίνεται λίγο εγκαταλελειμμένος. Τελειώνω την παράγραφο με ένα προσωπικό σχόλιο: Δεν γινόταν να είχε σκοτωθεί η εκνευριστικά ηλίθια Willow και να είχε μείνει ζωντανή η απολαυστικά κακή Anya;

Για το τέλος άφησα το Greek Street, την νέα σειρά της Vertigο με συγγραφέα τον Peter Milligan και καλλιτέχνη τον Davide Gianfelice. Ελπιδοφόρο το πρώτο τεύχος να διαδραματίζεται στο Λονδίνο και να έχει έντονα στοιχεία από ελληνική μυθολογία και από ελληνική τραγωδία. Για να δούμε.

2 σχόλια:

Mirela and Soula είπε...

Έλα νέα δουλειά ο Milligan!!! Ελπίζω να ειναι απο τις καλές του... το πρώτο τεύχος έλεγε πάντως...

...αγαπάμε Anya, btw! :P

Hellboy είπε...

Ναι καλό φαινόταν. Και ο χορός που είναι στριπτιτζούδες είναι υπέροχη σκέψη, άξια εκμοντερνισμένης παράστασης στην Επίδαυρο!