Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Κυκλοφορίες 24-06-09



Σε όλο το ίντερνετ το ίδιο επιφώνημα για το Detective Comics #854: Wow...

Πριν από λίγο καιρό, δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς η DC είχε αποφασίσει να βγάλει έναν νέο τίτλο με πρωταγωνίστρια την Batwoman. Τελικά άλλαξε γνώμη και οι ιστορίες που είχαν γραφτεί δημοσιεύονται στο Detective Comics ξεκινώντας με το τεύχος #854. Η ανάγνωση αυτού του τεύχους προκαλεί μόνο επιφωνήματα χαράς και θαυμασμού. Ο πάντα αξιοπρεπής Greg Rucka δίνει ένα καλό σενάριο και ο JH Williams III κάνει θαύματα. Αυτός ο σχεδιαστής μετά την συνεργασία του με τον Alan Moore στην Promethea γίνεται όλο και καλύτερος και ανεβάζει τον πήχη συνεχώς ψηλότερα. Τα σχέδιά του συνοδευόμενα από το πολύ καλό χρώμα του Dave Stewart είναι μικρά έργα τέχνης και το κυριότερο απόλυτα λειτουργικά όσον αφορά την διήγηση της ιστορίας. Υπέροχη ιστορία που συνοδεύεται από μια πολύ καλή μικρότερη με ηρωίδα την Renee Montoya πρώην αστυνομικό στην Gotham ,παλιά φιλενάδα της Batwoman και τώρα νέα Question!

Μετά το πολιτισμικό σοκ που ήταν το Detective Comics #854 περνάω στο Astonishing X-Men #30. Καλύτερο το τελευταίο κομμάτι ενός γενικά μέτριου storyline. Η Abigail Brand σαν από μηχανής θεός και ο Forge πιο παράξενος από ποτέ αλλά όλα βγάζουν νόημα και τελικά δεν στέκουν άσχημα. Πάντως άνετα αυτός ο τίτλος θα μπορούσε να σταματήσει και αυτές οι ιστορίες να εκδίδονταν σε κάποιον άλλο από τους X-τίτλους. Δεν έχει λόγο ύπαρξης τελικά χωρίς τον Whedon και δεν είμαι καν μεγάλος του fan.

Αρκετά καλό πάλι το Dark Reign - Elektra που έφτασε στο 4ο από τα 5 τεύχη του. Είχα ξεχάσει πως ο Hawkeye επί Dark Reign δεν είναι άλλος από τον Bullseye, γενικά έχω χάσει την μπάλα σε ότι συμβαίνει στο Marvel Universe! H Ηλέκτρα πάντως αυτήν την φορά πληρώνει τα σπασμένα του Skrull αντίγραφού της. Αν είναι δυνατόν, είναι αθώα! Και διακινδυνεύει την ακεραιότητά της σώζοντας ανθρώπινες ζωές! Χεχ, πλάκα.

Έφτασε στο τέλος του και το Fable Crossover με το Literals #3 να περιέχει το τελευταίο κεφάλαιο. Δεν ήταν και ιδιαίτερα καλό αλλά όπως πάντα είχε πλάκα και μια σχετικά πρωτότυπη αν και από μηχανής θεού λύση στο όλο πρόβλημα. O Τζακ Φροστ πάντως βρίσκει τις θείες του και ο Τζακ συνεχίζει τα ταξίδια του παρέα με τον Pathetic Fallacy.

Δεν υπάρχουν σχόλια: