Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Κυκλοφορίες 22-04-09



Double Ellis but not double fun... Thank god for Jack of Fables.

Λοιπόν, το Ignition City είναι πολύ καλό. Καλό σχέδιο, καλό χρώμα για έκδοση της Avatar και καλό γράψιμο από τον Warren Ellis. Η ηρωίδα λοιπόν προσπαθεί να ξεδιαλύνει το μυστήριο του θανάτου του πατέρα της ενώ νέες απειλές ξεπροβάλουν. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να πει κανείς πως υπάρχει είναι το πως τελειώνουν τα τεύχη. Αυτό υποδηλώνει πως μάλλον η σωστή μορφή του θα ήταν αυτή του graphic novel και πως η σκέψη της σειριοποίησής του ήρθε μετά.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα με το Astonishing X-men που φτάνει στο 29ο τεύχος. Ενώ το κεντρικό θέμα είναι αρκετά έξυπνο προσωπικά πιστεύω πως δεν είναι κάτι απολύτως νέο για τους X-Men. Και τα παράλληλα σύμπαντα, με όποια μορφή και αν έχουν εμφανιστεί στους X τίτλους μόνο κακό έκαναν. Εμφανίζεται στο τέλος και ο αντιπαθής Forge και δένει το γλυκό.O εφιάλτης της εποχής Claremont ξαναζεί και δυστυχώς δεν υπάρχει ένας Barry Windsor Smith να τραβήξει κουπί.

Wow, λέμε, wow! Βγήκε το νέο Kick Ass! Περισσότερα νέα για την ταινία βλέπουμε παρά νέα τεύχη. Άραγε θα τελειώσει η μίνι σειρά μέχρι να βγει η ταινία; Τέλος πάντως, στο 6ο τεύχος μαθαίνουμε πως ο το ντουέτο των αιμοσταγών vigilantes είναι ένας ψυχανώμαλος ρεπουμπλικάνος πρώην αστυνομικός και η μικρή του κόρη που έχουν βαλθεί να καθαρίσουν τον κόσμο από τους εγκληματίες μιας και η γυναίκα του πρώτου και μάνα της δεύτερης έπεσε θύμα αυτών. Ουφ. Αναγκάζουν τον Kick Ass να τους βοηθήσει στο τελειωτικό τους χτύπημα και κάπου εκεί σταματά το τεύχος, λίγο πριν το μακελειό. Πράγματι έχω αγωνία για το επόμενο ακόμη και αν το συγκεκριμένο δεν είναι τίποτα σπουδαίο.

Πολύ όμορφο το δεύτερο μέρος της συνεργασίας Gaiman - Kubert για το Detective Comics. Δεν δίνει εξηγήσεις για τον θάνατο του Bats, ούτε καν προσπαθεί να γίνει μέρος του continuity. Με τον τρόπο του όμως δίνει μια ερμηνεία για τα κίνητρα του Σκοτεινού Ιππότη αλλά ταυτόγχρονα για την εκδοτική του επιτυχία καθώς και γιατί είναι ένας ήρωας αρεστός στο κοινό. Οι καιροί αλλάζουν, το περιβάλλον του αλλάζει, το ίδιο και οι σύντροφοι και οι εχθροί του αλλά αυτός παραμένει αναλλοίωτος ως προς το ότι δεν το βάζει κάτω ποτέ και συνάμα το αναγνωστικό του κοινό δεν τον εγκαταλείπει ποτέ. Από κει και πέρα θα έχει πλάκα για το πόσοι θα την πάρουν κυριολεκτικά την ιστορία και θα βρουν πως χαλάει το continuity κτλ.

Στο τελευταίο Jack of Fables έχουμε το δεύτερο μέρος του Great Fables Crossover και την συνάντηση των Bigby, Snow White και Jack μετά από πολύ καιρό. Και ενώ η Χιονάτη προσπαθεί να βρει μια άκρη και συζητά με την παρέα του Jack, o Bigby και o Jack κάνουν διαγωνισμό τεστοστερόνης. Μεγάλη πλάκα όπως πάντα, προδοσίες από κει που δεν το περιμένεις και οι αδελφές Page να βγάζουν με τις σκέψεις τους και τις πράξεις τους τα πιο αστεία panels.

Επιγραμματικά τώρα: Στο Invincible #61 ο Mark κλαίει την μοίρα του και προσπαθεί να βοηθήσει τα σωστικά συνεργεία. Βαρεμάρα αλλά το καλό το τέλος, υπόσχεται δράση και ξύλο και νέες καταστροφές στην πολύπαθη Γη. Το Dark Reign : Elektra #2 συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό. Κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει την λιγομίλητη Elektra να αποδράσει ζωντανή από το Hellicarrier, ούτε καν το ότι πηδάει από αυτό χωρίς αλεξίπτωτο. Τέλος στο Star Wars - Knights of the Old Republic #40 μαθαίνουμε πως πίσω από το swoop racing κρύβονται συμφέροντα και ένα ιδιότυπο σκλαβοπάζαρο αλλά δεν είναι αυτό το ενδιαφέρον κομμάτι του τεύχους. Το ενδιαφέρον είναι το όνειρο της Jarael.

Δεν υπάρχουν σχόλια: