Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Κυκλοφορίες 08-04-09



Πλούσια σε ενδιαφέροντες τίτλους βδομάδα. Διπλή δόση Ellis με μια παλιά και μια νέα σειρά, μάχη για την διαδοχή του Batman και μάχη για την σωτηρία της ανθρωπότητας στο BPRD.

Ας ξεκινήσω από τους δυο τίτλους που γράφει ο Warren Ellis. Tο Doktor Sleepless έφτασε στο 12ο τεύχος με τον χαρακτήρα του τίτλου να έχει ψιλοεξαφανιστεί. Η πόλη είναι σε κατάσταση χάους καθώς δυο αντίπαλες συμμορίες αντιμαχούν και μια τρίτη απειλεί να βάλει ένα τέλος σε αυτήν τη διαμάχη μέσω ενός λουτρού αίματος που δεν θα έχει προηγούμενο. Ενδιαφέρον τεύχος αλλά και λιγάκι βαρετό. Μεγάλο αρνητικό είναι το μεγάλο χρονικό διάστημα από το ένα τεύχος στο άλλο, που σε κάνει να ξεχνάς τι έχει προηγηθεί. Αυτή η σειρά θα λειτουργήσει καλύτερα ως συλλογή.

Ο άλλος τίτλος του Warren Ellis λέγεται Ignition City. Στο σκίτσο βρίσκεται ο ταλαντούχος Gianluca Pagliarini και το πρώτο τεύχος είναι ταυτόγχρονα καλό και αφήνει πολλές υποσχέσεις. Έτος 1956 σε μια εναλλακτική Γη στην οποία τα ταξίδια στο διάστημα είναι κάτι συνηθισμένο, ένας pulpy κόσμος που θυμίζει μπορούμε να πούμε το στυλ του Sky Captain and The World of Tomorrow και του Firefly αν είναι να πω το πρώτα πράγματα που μου ήρθαν στο μυαλό. Η ηρωίδα μας είναι η Mary η οποία πληροφορείται τον θάνατο του πατέρα της και πάει να ερευνήσει τις συνθήκες του θανάτου του στην Ignition City, μια πόλη διαστημοδρόμιο που είναι σαν να έχει βγει από western. Φτάνει εκεί, αρχίζει την έρευνα και οι πρώτες πληροφορίες δεν είναι ευχάριστες...

Στο BPRD Black Goddess #4 δεν γίνονται και πολλά. Η μάχη έξω από τα τείχη συνεχίζεται, ο Gilfryd συνεχίζει την origin story του και του τι πρέπει να γίνει για να σωθεί η Γη και ο Dr. Kraus χώνεται εκεί που δεν τον σπέρνουν. Ρε, τι του φταιγε ο ανθρωπάκος, δεν του έκανε τίποτα... Περιμένω περισσότερα και πιο ουσιαστικά πράγματα στο επόμενο και τελευταίο τεύχος.

Το Batman - Battle for the Cowl #2 δεν είναι σπουδαίο αλλά είναι τουλάχιστον συμπαθητικό. Δυο άξονες υπάρχουν. Ο πρώτος αφορά τους "κακούς" και συγκεκριμένα το πως ο Black Mask βάζει τους Penguin και Two Face να αλληλοσπαραχτούν ώστε να πάρει αυτός τα ηνία της πόλης. Ο δεύτερος ακολουθεί την μάχη για την θέση του Batman με τον Jason Todd αποφασισμένο να εξοντώσει όλους τους άλλους υποψήφιους και τον Dick να διστάζει να καλύψει το κενό που άφησε ο Bruce.

Στο Sword #16 έχουμε την αναμέτρηση μεταξύ της Dara και του Knossos. Ανατροπές, flashbacks που γεμίζουν κάποια κενά που μπορεί να υπήρχαν και αλαζονεία και από τις δυο πλευρές. Ωραίες σκηνές βίας ακόμη μια φορά και ένα τέλος με ένα cliffhanger να, σαν βουνό - αν μου συγχωρεθεί μια τέτοια παρομοίωση βέβαια...

Με μεγάλο cliffhanger τελειώνει και το Echo #11.Οι δυο κάτοχοι στολών αγγίζονται... Δεν γράφω άλλα, κουράστηκα. Καλό πάντως τευχάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: