Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Νέες Κυκλοφορίες 11-02-09!



Πολλά καλούδια αυτήν τη βδομάδα! Δεύτερη συνεργασία Gaiman - Kubert μετά το 1602 αλλά και Hellboy και BPRD και Fables.

Ας ξεκινήσω όμως από το Incognito #2. Ο κεντρικός χαρακτήρας, γιατί μου φαίνεται πως η λέξη ήρωας ίσως να μην του πολυταιριάζει, μπλέκει άσχημα και σχεδόν σίγουρα θα μπλέξει χειρότερα. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, ούτε ο συμπαθής τύπος που είναι ο μοναδικός φίλος του, ούτε ο παρολίγο βιασμός της συναδέλφου του ούτε καν ο ίδιος. Μέσα από την λαχτάρα του να χρησιμοποιήσει τις υπερδυνάμεις του γίνεται λιγάκι ήρωας, έστω και αν τα κίνητρά του είναι διαφορετικά! Πολύ καλός λοιπόν ο τίτλος των Brubaker και Philips!

Συνεχίζω με το Hellboy - The Wild Hunt #3. Έχουμε λοιπόν "Blast from the Past" καθώς βλέπουμε πόσο μεγάλωσε το μωρό της υπέροχης ιστορίας The Corpse. Ενδιαφέρουσα ιδέα η επαναφορά ενός χαρακτήρα που τελευταία φορά φορούσε πάνε και που σχετίζεται άμεσα με αυτό το storyline. Ενδιαφέρουσα επίσης και η ερμηνεία που δίνεται για τα γεγονότα του The Island, κάτι που μάλλον χρειαζόταν. Μικρότερη και πάλι σε μέγεθος η κεντρική ιστορία γιατί ακολουθεί το δεύτερο μέρος της saga του Koshchei.

Ο άλλος τίτλος του ίδιου σύμπαντος είναι εξίσου ενδιαφέρων . Στο BPRD - The Black Goddess #2 βλέπουμε πως τελικά ο Gilfryd, ο απαγωγέας και μόνιμη ενόχληση στο μυαλό της Liz Sherman δεν είναι τόσο κάθαρμα όσο νομίζαμε. Ίσως και να είναι η μοναδική ελπίδα για την ανθρωπότητα ενάντια στα βατραχοπλάσματα και τους νέους συμμάχους τους. Αναρωτιέμαι πάντως αν θα συγκλίνουν ξανά οι περιπέτειες του Hellboy με αυτές των υπολοίπων.

Πολύ καλό και το Fables #81 και καλύτερο από τα προηγούμενα τεύχη. Ο σκοτεινός κύριος έφτασε στον δικό μας "Mundane" κόσμο και περιεργάζεται τα απομεινάρια της Fable Town. Τα δόντια των Fafhrd και Mouser που κατάπιε βρίσκουν χρήση με τρόπο που θυμίζει ελληνική μυθολογία. Μπρρ, ανατριχιάζω. Τέλος στο νεκροκρέβατό του ο Boy Blue απαλλαγμένος από όλους τους φόβους του ανατέμνει την προσωπικότητα της Rose Red παίρνοντας μια μικρή εκδίκηση αλλά ταυτόγχρονα δείχνοντάς της το πραγματικό της πρόσωπο. Το Fables εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα comics που κυκλοφορούν.

Για το τέλος άφησα το Batman #686 των Neil Gaiman και Andy Kubert. Ο δεύτερος κάνει ίσως καλύτερη δουλειά από το προηγούμενό του run στον τίτλο υπό την εποπτεία τότε του Grant Morrison και είναι άξιο λόγου το πόσο καλά τα καταφέρνει όταν κάνει το στυλ του ελαφρά παλιομοδίτικο. Αν δεν κάνω λάθος από την δουλειά του πάλι με τον Gaiman στο 1602 άρχισε να πειραματίζεται με αυτό το στυλ που απέχει αρκετά από τις δουλείες του στα X-Men για παράδειγμα. Ο Gaiman από την άλλη γράφει μια πολύ όμορφη ιστορία η οποία ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε ο Morrison! Όποιος περίμενε κάτι σαν το Whatever Happened to the Man of Tomorrow του Alan Moore διαψεύστηκε. Η ιστορία που ακολουθεί πιστά τα χνάρια του Morrison διηγείται την κηδεία του σκοτεινού ιππότη στην οποία λαμβάνουν μέρος φίλοι και εχθροί και μερικοί από αυτούς παίρνουν την ευθύνη πάνω τους φυσικά με ιστορίες που έρχονται σε αντίθεση η μια με την άλλη και σε ένα τεύχος που αποτίει φόρο τιμής στην συνολική παρουσία του Batman στα comics. Η συνέχεια στο Detective Comics #853 που θα έλυνε και όποιες απορίες δημιουργήθηκαν σε αυτό το τεύχος δυστυχώς θα καθυστερήσει 20 μέρες επιπλέον...

Δεν υπάρχουν σχόλια: