Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Η σπάθα;

Έφτασε στο 6ο τεύχος η σειρά The Sword των Luna Bros. Ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι; Μα τα δυο αδέλφια που έχουν κάνει τις πολύ επιτυχημένες σειρες Ultra και Girls. Στην Ultra ασχολήθηκαν με μια υπερ-ηρωίδα και τα καθημερινά της προβλήματα ενώ στο Girls με μια εξωγήινη εισβολή σε μια μικρή επαρχιακή πόλη.Η νέα τους σειρά όμως έχει να κάνει λιγουλάκι με την ελληνική μυθολογία.

Η πρωταγωνίστρια της σειράς είναι η Dara Brighton και είδε όλη την οικογένειά της να δολοφονείται μπροστά στα μάτια της από τρία όντα με υπερφυσικές δυνάμεις. Η ίδια σώζεται από τύχη και χάρις στο μυστικό που έκρυβε ο πατέρας της, ένα σπαθί που την θεραπεύει από την αναπηρία της και της χαρίζει υπερφυσικές δυνάμεις. Έτσι αρχίζει ένα αδυσώπητο κυνηγητό στο οποίο συμμετέχουν οι δολοφόνοι τις οικογένειάς της, τα τσιράκια τους αλλά και οι μυστικές υπηρεσίες. Με την βοήθεια δυο φίλων της προσπαθεί να μάθει περισσότερα για τον πατέρα της και τα μυστικά του αλλά και για τις νέες τις δυνάμεις.

Μια σειρά λοιπόν που μέχρι τώρα φαίνεται καλή και προσωπικά την βρίσκω άνετα καλύτερη από την προηγούμενή τους. Ελπίζω σε ανάλογη και αν είναι δυνατόν καλύτερη συνέχεια. Για περισσότερα υπάρχει και το site των Luna Bros: http://www.lunabrothers.com/

Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Nextwave, γιατί έτσι μας αρέσει!





Ποια ήταν η καλύτερη μίνι σειρά των τελευταίων χρόνων; Μα φυσικά το πόνημα των Warren Ellis και Stuart Immonen με όνομα Nextwave!Γιατί ήταν η καλύτερη; Μα γιατί είχε πλάκα πλάκα πλάκα πολύ πλάκα, έξυπνους διαλόγους και ανελέητη σάτιρα για τον κόσμο των υπερηρώων και ιδιαίτερα της Marvel! O Ellis λοιπόν έκανε ότι προσπαθούσε ο Ennis τόσα χρόνια στον κόσμο της Marvel και αποτύγχανε οικτρά, να κάνει σάτιρα και να σχολιάσει κακώς κείμενα της Marvel και των υπερηρωικών κόμικς χωρίς να γελοιοποιήσει κανέναν από τους ήρωες και χωρίς να πέσει στην παγίδα του φτηνού εντυπωσιασμού.

Αλλά μια που μιλάμε για κόμικς δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Stuart Immonen, τον σκιτσογράφο του κόμικ! Και πως να γίνει αυτό όταν σε αυτήν τη μίνι σειρά δίνει ρέστα,κάνει παπάδες,κάνει τους συναδέλφους του να ζηλέψουν μέχρι θανάτου και παίρνει προαγωγή για μεγάλο τίτλο της Marvel, το Ultimate Spiderman. O Ellis απ' ότι φαίνεται δίνει στον Ιmmonen και το κατάλληλο υλικό αλλά και την ελευθερία ώστε ο δεύτερος να κάνει ότι θέλει κάτι που κάνει και εμείς οι αναγνώστες απολαμβάνουμε δράκους, δεινόσαυρους, double splash pages, Μignola homages και άλλα πολλά!

Επιγραμματικά η υπόθεση είναι η εξής: Η Nextwave είναι μια ομάδα υπερηρώων που χρηματοδοτείται από την Η.Α.Τ.Ε., ένα πιο κωμικό ανάλογο της S.H.I.E.L.D. Αποτελείται από την Monica Rambeau aka Capatain Marvel, την Τabby Smith aka Boom Boom, Meltdown etc, τον Αaron Stack aka Machineman, την κυνηγό τεράτων Elsa Bloodstone και ένα τύπο με παρατσούκλι απλώς The Captain. Aυτή η ομάδα ανακαλύπτει πως οι χρηματοδότες τους σχετίζονται με την τρομοκρατική Beyond Corporation οπότε αποφασίζουν να βάλουν ένα τέλος σε αυτήν και στην H.A.T.E. διαβαίνοντας την Αμερική και αφήνοντας στάχτη και μπούρμπερη στο πέρασμά τους.

Η σειρά μέτρησε 12 παρανοϊκά τεύχη τα οποία έχουν συλλεχθεί σε δυο τόμους τον έξι. Όποιος δεν έχει τουλάχιστον διαβάσει έχει απλώς χάσει...ΖΟΜG


Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Get Whet!


Τέλειωσε και το δεύτερο story arc της σειράς Kingdom των Dan Abnett και Richard Elson που δημοσιεύεται στο εβδομαδιαίο 2000 AD. Ήρωας αυτής είναι ο Gene the Hackman, ένα μεταλλαγμένος, υβρίδιο ανθρώπου και σκύλου, ο οποίος περιπλανιέται σε μια μελλοντική Γη η οποία έχει καταληφθεί από εντομοειδή πλάσματα.

Το πρώτο story arc δημοσιεύτηκε στο ετήσιο 2000AD Prog 2007 και συνεχίστηκε στα τεύχη του κανονικού περιοδικού 1518-1525 ενώ το δεύτερο με τίτλο The Promised Land στο ετήσιο 2000AD 2008 και στα τεύχη 1567-1576.

Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Max for President!

Ποιος Ομπάμα,ποια Χίλαρι και ποιος ΜακΚέιν. Το Hell is a Land Without Comicbooks υποστηρίζει τον πιο ελπιδοφόρο υποψήφιο. Κυρίες και κύριοι ο Μαξ!

Ρίξτε τον οβολό σας στο επίσημο site του υποψήφιου προέδρου: http://www.maxforpresident.org