Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Νέες κυκλοφορίες 17-12-08!



Ψιλοβαρέθηκα αυτήν την βδομάδα. Ίσως να κλαίω από μέσα μου κιόλας για το κάψιμο του δέντρου στην Αθήνα την προηγούμενη βδομάδα και την ηρωική προσπάθεια των ΜΑΤ να σώσουν το δεύτερο δέντρο από τις άρπαγες των τρομοκρατών... Ρε δεν είμαστε καλά. Και ο Dr. Sleepless δεν ήταν τόσο αναρχικός όσο έπρεπε στο 10o τεύχος έτσι κάθομαι και ξαναδιαβάζω το Transmetropolitan για να πάρω μια καλή δόση αναρχίας,αντίστοιχη με αυτή της πραγματικής!

Doktor Sleepless #10 λοιπόν. Με λιγότερο Doktor απ'ότι θα έπρεπε και περισσότερη αστυνομία. Ναι η αστυνομία σε αυτόν τον φανταστικό κόσμο είναι διεφθαρμένη, σκύβει όταν πάρει αντίστοιχη εντολή, χρησιμοποιεί και χρησιμοποιείται από εγκληματίες για βρώμικες δουλειές. Υπάρχουν φυσικά και οι φωτεινές εξαιρέσεις, που θα παίξουν το όμορφο κεφάλι τους ίσως όχι για τον νόμο αλλά για την δικαιοσύνη. Χμ... Τελικά αυτό το τεύχος, τώρα που διαβάζω τι έχω γράψει, ίσως να είναι καλύτερο πιο κοντά στην πραγματικότητα από ότι νόμιζα...

Hellblazer τεύχος 250. Ο πρώτος τίτλος της Vertigo που φτάνει αυτό το νούμερο και το εορταστικό διπλό τεύχος με τους guest συγγραφείς και καλλιτέχνες είναι ένας καλός τρόπος να το γιορτάσει κοινό και εταιρεία. Delano και David Lloyd, Αzzarello και Rafael Grampa,Gibbons και Phillips, Eddie Campbell μερικά από τα ονόματα. Δεν θα αναφερθώ στις ιστορίες, απλώς πρέπει να πω πως πρέπει να διαβαστεί από fans και μη, έτσι για να πάει καλά και ο χρόνος.

Fables #79 και η καταιγίδα ξεκινά. Ο μυστηριώδης σκοτεινός κύριος των προηγουμένων τευχών αρχίζει την επίθεσή του στους εξόριστους Fables και τους προκαλεί μεγάλα πλήγματα. Το χειρότερο; Πως όλα αυτά δεν τα κάνει καν σε απευθείας αντιπαράθεση, πως ούτε ο ίδιος δεν φαίνεται να ξέρει τα αποτελέσματα μερικών απλώς κινήσεών του και φυσικά οι εξόριστοι είναι περισσότερο στο σκοτάδι. Δεν προλαβαίνουν να στεγνώσουν τα δάκρυά τους οι εξόριστοι Fables μετά την κηδεία του Prince Charming και να, γενικός χαμός και ο Jack να έχει δικό του τίτλο και να σώζει αλλού τον κόσμο με στυλ.

Το τελευταίο MAD, με αριθμό 497 ήταν από τα πιο αστεία που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό. Το αφιέρωμα με τα 20 πιο χαζά πράγματα του 2008 είναι μια από τις εξηγήσεις γι'αυτό και σε συνδυασμό με τον πάντα καλό Aragones και μερικά από τα πιο εμπνευσμένα κείμενα και κόμικς του τελευταίου καιρού κάνουν αυτό το τεύχος ακαταμάχητο. Έχει και στο εξώφυλλο τον Alfred σαν Heath Ledger Joker!

Δεν υπάρχουν σχόλια: