Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Νέες κυκλοφορίες 12-11-08!



Εξαιρετική αυτή η βδομάδα ποιοτικά και ποσοτικά.

Αρχίζω από το Fables #78. Η περιέργεια των Fafhrd και Gray Mouser δεν σκότωσε την γάτα αλλά σίγουρα δεν έκανε καλό στους ίδιους. Όταν ακόμα και ο Adversary βρίσκει πολύ κακό και κυρίως ανεξέλεγκτο κάποιον ώστε να τον κλειδώσει σε ένα σεντούκι τότε δεν τον ελευθερώνεις. Απλά πράγματα. Ναι, το Fables δεν τελειώνει μετά τον πόλεμο. Πήρε βαθιά ανάσα και συνεχίζει καλύτερο από ποτέ και φαίνεται να ετοιμάζει ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες εκπλήξεις για τους ήρωές του.

Τέλειωσε με το 5ο τεύχος και αυτό το κεφάλαιο του B.P.R.D. με υπότιτλο The Warning. Ναι, οι εχθροί της ανθρωπότητας τα έχουν βρει μεταξύ τους. Ναι, η Liz είναι πιο ισχυρός χαρακτήρας και από τον Hellboy και αναμένεται να σώσει τον κόσμο. Ναι, στο επόμενο κεφάλαιο θα έχουμε τον Lobster Johnson. Εξαιρετικά πράγματα!

To Anna Mercury θυμίζει αρκετά το Matrix αν όπου Matrix βάλει κανείς παράλληλα σύμπαντα. Η ηρωίδα μετά από ένα φυσιολογικότατο πρωινό ξύπνημα πάει στην δουλειά της και πέφτει με τα μούτρα σε αυτήν, κυριολεκτικά. Στο ενδιάμεσο μαθαίνουμε εμείς οι αναγνώστες περισσότερες πληροφορίες γι'αυτόν τον παράξενο όσο και όμορφο κόσμο που έχει κατεβάσει η κούτρα του Warren Ellis.

Στο 100 Bullets #97 οι δυο εναπομείναντες αντίπαλες παρατάξεις σχεδιάζουν πως θα καταστρέψει η μια την άλλη. Στο τέλος ίσως να υπάρχει αμοιβαία εξόντωση και είναι κάτι που το εύχομαι γιατί μόνο κακό και βία έχουν φέρει στον κόσμο. Ο Lono πάλι την γλιτώνει, ούτε ο Wolverine έτσι, αλλά τουλάχιστον δεν ξέκαμε την Dizzy όπως είχαν αφήσει να εννοηθεί στο προηγούμενο τεύχος.

Με το Wolverine #69 ο Mark Millar αποδεικνύει ακόμη μια φορά πως μπορεί να γράφει μερικούς από τους καλύτερους και μερικούς από τους χειρότερους τίτλους ταυτόγχρονα. Εδώ έχουμε την πρώτη περίπτωση ευτυχώς. Αρκετή δράση στο συγκεκριμένο τεύχος με τον Logan και τον Hawkeye να προσπαθούν να ξεφύγουν από την κόρη του δεύτερου που πριν από λίγη ώρα είχαν σώσει. Ειρωνεία. Επίσης ο Logan μοιάζει με τον χαρακτήρα του Eastwood στους Ασυγχώρητους πράγμα που φαίνεται και στο τέλος του τεύχους που ετοιμάζεται να εξομολογηθεί γιατί προσπάθησε να αποκηρύξει την βία...

Αφήνω για το τέλος το Detective Comics #850. Η περιπέτεια με την καρδιά της Selina έληξε, η Zatanna "η άσπονδη φίλη" βάζει το χεράκι της να την βοηθήσει και ο Bats εξομολογείται την αγάπη του γι'αυτήν. Εμ, φυσικά, αφού μετά τελειώνει το RIP και δεν τους βλέπω να ευτυχούν ούτε πρόσκαιρα. Γκαντεμιά όμως. Έπρεπε να της κλέψει ο Hush την καρδιά κυριολεκτικά για να παραδεχθεί ο Bats πως του έχει κλέψει την δική του μεταφορικά και πάλι στο τέλος κάτι να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: