Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Nέες Κυκλοφορίες 10-09-08!



Ναι, ο παλιός είναι αλλιώς. Τι κάνουμε για να δημιουργηθεί θόρυβος με ένα κόμικ; Βρίσκουμε έναν τρόπο για να αναγκαστεί η εταιρεία που το εκδίδει να το αποσύρει. Κάτι τέτοιο είχε στο μυαλό του και ο Frank Miller όταν πρότεινε η "λογοκρισία" του να γίνει μαυρίζοντας τις επίμαχες λέξεις και όχι αντικαθιστώντας κάποιους χαρακτήρες με σύμβολα. Το αποτέλεσμα ήταν οι επίμαχες λέξεις να είναι ορατές μέσα από το μαύρο και το Αll Star Batman να αποσυρθεί και να γίνει είδηση παντού. Ο Miller φυσικά λέει πως δεν είχε ιδέα...

Τι γίνεται όμως με το περιεχόμενο του All Star Βatman & Robin the Boy Wonder #10 όπως είναι και ο φουλ τίτλος; Πάρα πολλά και πολύ λίγα ταυτόγχρονα. Πως τα έχει καταφέρει ο Miller μετά από κάθε τεύχος να αναρωτιέσαι για πότε τέλειωσε και να σκέφτεσαι πως είδαμε τόσα πράγματα! Tο πως συνεργάζεται ο Bats με τον Gordon, στοιχεία για τα πρώτα χρόνια του Bats, την τρελή οικογενειακή κατάσταση του Gordon με μια κόρη να φορά στολή και να την πέφτει στους εγκληματίες καθώς και τα κατορθώματα της Black Canary. Ξέρω, στους περισσότερους δεν αρέσει το All Star Bats ούτε ο Miller των '00s...Εμένα μου αρέσει και πολύ αλλά βρίσκω πως σαν one-shot θα τα κατάφερνε καλύτερα.

Αφήνω τον γερο-Μiller για να μιλήσω για το Ιnvicible #52 το οποίο ο μικρός αδερφός του ήρωα του θέτει ερωτήματα ηθικής φύσης. Περί αξίας της ανθρώπινης ζωής και της ανθρωπότητας, για το αν ο πατέρας τους είχε δίκιο και άλλα τέτοια. Το κακό είναι πως αντί ο Μαρκ να του δώσει ένα χέρι ξύλο πρώτα που τα έκανε θάλασσα και μετά να του εξηγήσει τι πιστεύει ο ίδιος τον βλέπουμε να αμφιβάλλει για τα πιστεύω του. Μπλεργκ...

Οι Morvan και Bouchet, γνωστοί στο κοινό από το Sillage, συνεργάστηκαν με την Marvel και το αποτέλεσμα είναι το Wolverine: Saudade. Ο γνωστός σε όλους Logan προσπαθεί να κάνει διακοπές στην Βραζιλία αγνοώντας τις εντολές του καθηγητή Χ για την εύρεση ενός ισχυρού μεταλλαγμένου στην περιοχή. Όπως είναι φυσικό σε αυτές τις περιπτώσεις οι διακοπές πάνε κατά διαόλου και τελικά ο Logan κάνει ότι μπορεί για να βρει μια άκρη. Διασκεδαστικό και επιτυχημένο το πείραμα και σύμφωνα με τον Morvan θα έχει και συνέχεια.

Στο 100 Bullets #95 μαθαίνουμε πως η μοίρα του σακατεμένου πιστολά είναι μια. Καλή ιστορία αλλά και λίγο filler.

Στο Secret Invasion #6 αρχίζει το πολύ ξύλο και διαβάζουμε μια φοβερή ατάκα περί θεών και σφυριών. Εγώ επειδή είμαι κακός θα σας θυμήσω να μάθετε γιατί στο Dr. Horrible του Joss Whedon έλεγαν έτσι τον Captain Hammer επειδή θέλω να σας χαλάσω την καλύτερη σκηνή ενός μάλλον μέτριου συνολικά τεύχους.

3 σχόλια:

Mirela είπε...

to Invincible δεν καταλαβαίνω που το πάει...θα κάνουνε villain και το παιδί τώρα? κι εγώ θα τους σκότωνα πάντως, η συχνότητα με την οποία επιστρέφουν οι random κακοί στη σειρά είναι εκνευριστική! πάντως για τον πρωταγωνιστή δεν είχαν δείξει μεχρι τώρα hints για God syndrome...

το secret invasion παραμένει γτπ.
δηλαδή γέμισαν 8 τεύχη με random βρωμόξυλο σε δυό διαφορετικά μέρη και τώρα τα φέρνουν όλα μαζί έξω απο τη Νέα Υόρκη? όμως με την έκταση που ήθελε να δώσει ο Bendis και η Marvel στο event έβαλαν τα skrulls να επιτίθονται στις περισσότερες σημαντικές πόλεις της Γης... μόνο την επίθεση στη Νέα Υόρκη θα απεκρούσουν? Κι άντε, οι X-Men θα γλυτώσουν το Σαν Φρανσίσκο, η MI3 τη Βρετανία και ο Black Panther τη Wakanda...οι υπόλοιποι? Θα κάνει τουρνέ ο Iron Man να τους γλυτώσει?

Mirela είπε...

Υ.Γ. Πολύ μου άρεσε το Saudade... θα υπάρξει και συνέχεια πράγματι? Ή θα είναι απλά διαφορετική ιστορία απο τους Morvan-Bouchet?

Hellboy είπε...

Θα υπάρξει συνέχεια στις συνεργασίες μεταξύ Γάλλων δημιουργών και Marvel. Ο Μοrvan θα γράψει κάτι για τον Spidey με άλλον σκιτσογράφο όμως κ.ο.κ.

To SI όπως εξελίχθηκε είναι άλλο ένα ηλίθιο x-over της Marvel στην παράδοση του Civil War, του House of M και και...