Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Νέες κυκλοφορίες 04-09-08!



Αυτοί οι Αμερικανοί όλα λάθος τα κάνουν. Ονομάζουν "ποδόσφαιρο" ένα άθλημα που παίζεται κυρίως με τα χέρια, βγάζουν δυο φορές George W. Bush ενώ ακόμα και μεις, Μητσοτάκη μόνο μια φορά βγάλαμε και έχουν την δικιά τους εργατική αργία την 1η Σεπτεμβρίου ενώ ο υπόλοιπος κόσμος την έχει την 1η Μάη. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν πάει μια μέρα πίσω οι νέες κυκλοφορίες.

Ας αρχίσω λοιπόν με το Fables #75 το οποίο σηματοδοτεί την λήξη του πολέμου με νίκη των εξορίστων και των συμμάχων τους! Φυσικά υπάρχουν απώλειες και από την πλευρά των εξορίστων οι οποίες όμως είναι μηδαμινές σε σχέση με αυτές του στρατού του Adversary. Βλέπουμε όμως και το πόσο bad-ass είναι ο "κακό λύκος" και τελικά πόσο περισσότερο στην φαινομενικά ανθρώπινη Wolverinesque μορφή του. Χορταστικό τεύχος που σε κάνει να αναρωτιέσαι την πορεία που θα πάρει η σειρά από δω και πέρα.

Στο Buffy #18 τα πράγματα συνεχίζουν να είναι βαααρρεεεττάάάάά... Το πιο αστείο είναι πως σε αυτό το storyline η στην ούγια γράφει Whedon. Το κεφάλι μου έχει αρχίσει να πονάει από τώρα και αν αυτό δεν είναι προειδοποίηση πως θα ακολουθήσει κάποιο χωροχρονικό μπλέξιμο τι είναι; Το artwork του Μoline δεν κάνει καλύτερα τα πράγματα. Σε αντίθεση με την δουλειά του στο Fray εδώ έχουμε προχειρότητα και λάθη στην προοπτική κάθε τρεις και λίγο. Ρε, στο τέλος θα αρχίσει να μου φαίνεται το Angel: After the Fall καλύτερο. Αλλά μετά το τεύχος #12 μάλλον όχι. Αν καταφέρει να επιζήσει ο Angel προβλέπω broodiness και αυτοκτονικές τάσεις που μάλλον θα περάσουν και στο αναγνωστικό κοινό.

Ουφ, ας αλλάξω κλίμα για να σχολιάσω την επιστροφή του Army@Love! Έχουν βγει ήδη τα πρώτα δυο τεύχη του δεύτερου volume με υπότιτλο "Τhe Art of War" και η σειρά συνεχίζει από κει που έμεινε αλλά ευθύς εξαρχής μετά την περίληψη από τα ίδια τα χείλη του Veitch βλέπουμε τι απέγιναν οι χαρακτήρες της σειράς. Προσωπικά μου αρέσει πολύ αυτή η σειρά, σουρεαλισμός, σεξ και εμπορευματοποίηση του πολέμου όσο δεν πάει διαπλεκόμενη με ανθρώπινη απληστία και ζήλια.

Johny Hex δεν διαβάζω αλλά με βλέπω να αλλάζω γνώμη τάχιστα. Ο λόγος; Ο J.H. Williams III που αναλαμβάνει το artwork από το τεύχος #35. Ποιος είναι ο Williams; Μα ο καλλιτέχνης που μαζί με τον Alan Moore έκαναν το αριστουργηματικό Promethea και από τότε χάρις και στην εμπειρία που απέκτησε δουλεύοντας μαζί του ότι πιάνει μεταμορφώνεται προς το καλύτερο.

Για το τέλος αφήνω το Detective Comics #848 το οποίο αν και δεν φτάνει το επίπεδο του αδελφού του τίτλου είναι αρκετά καλό. Και μας κάνει να ανησυχούμε για την τύχη της Selina που δεν την έφτανε που έχασε την δικιά της σειρά εδώ χάνει και κάτι άλλο πιο σημαντικό. Ανησυχία...

2 σχόλια:

Mirela είπε...

Όντως πολύ καλό το φιναλε του arc στο Fables, βέβαια η "καταστροφή" που προμηνυόταν τελικά δεν ήταν και τίποτα ιδιαίτερο αλλά οκ... ένα τόσο καλοσχεδιασμένο battle plan άξιζε να προχωρήσει χωρίς σχεδόν καμιά δυσκολία!

Στη Buffy μπουρδέλο τα χουν κάνει. Να σου πω την αλήθεια? Απο την αρχή το ολο concept με το slayer army δε μου άρεσε, αλλά θα μου πεις μετα το τελος της σειράς τι άλλο θα μπορούσαν να κανουν? Βρε μήπως να γυρίσει η Faith να σώσει την κατάσταση...?

το Angel απο την άλλη ειναι λίγο μπουρδελέ αλλά έχει πιο ενδιαφέρουσες ιδέες... άμα δεν ήταν και τόσο Vertigo-esque το σχέδιο για να καταλαβαίνουμε τι γίνεται καλά θα ήταν... αλλά έχει και εκλάμψεις όπου είναι πολύ καλό, όπως πχ με την εμφανιση της αγαπημενης μου Cordy!

Hellboy είπε...

Εγώ το slayer army thingie το βρήκα οκ. Αλλά εδώ περάσαμε σε χωροχρονικά thingies που καλό είναι να μην τα ακουμπάμε αν δεν θέλουμε να το κάνουμε των X-Men το κάγκελο. Βάλε και το κακό artwork του Moline. Βάλε και πως δεν είδα την Dru που περίμενα αλλά την άλλη την αχώνευτη...

Και μιας και μιλάμε για αχώνευτες να τη και η Κόρντι. Όχι δεν την συμπαθώ. Στην Buffy ήταν οκ αλλά η διαφορά ηλικίας της ηθοποιού δεν τους επέτρεψε να την κρατήσουν imho. Στον Angel είχα πλάκα σαν Bimbo... Όταν άρχισαν να σοβαρεύουν τον χαρακτήρα της, ναι μεγάλο πρόβλημά... Αν υποψιαστώ ότι θα σοβαρέψουν κανάν Andrew...

Όσον αφορά την Faith πλάκα θα έχει να δούμε κανά storyline με αυτήν και τον Giles σε πιο Constantine φάση. Και δεν μας πειράζει και η διαφορά ηλικίας.