Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

Nέες Κυκλοφορίες 02-07-08!

Εμπνευσμένος από την στήλη The Buy Pile του Comicbookresources και παρακινούμενος από τις παραινέσεις των τριών αναγνωστών μου θα αρχίσω να σχολιάζω κάθε βδομάδα-μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μην πεις- τις νέες κυκλοφορίες των αμερικάνικων κόμικς.

Αυτήν την βδομάδα λοιπόν υπάρχει μια πληθώρα καλών και πολύ αναμενόμενων τίτλων. Έχουμε το Astonishing X-Men #25 με την νέα του δημιουργική ομάδα, το Fables, το νέο Batman στο οποίο συνεχίζεται το RIP storyline, Buffy και πολλά άλλα. Περισσότερα πατώντας το λινκ!



Ξεκινάω από το νέο Batman με αριθμό τεύχους 678. Η παράνοια συνεχίζεται και εδώ με τον Bruce Wayne να ξυπνάει αποπροσανατολισμένος και υπό την επήρεια ναρκωτικών μετά τα γεγονότα του προηγούμενου τεύχους. Οι εχθροί του έχουν βαλθεί να εξουδετερώσουν τους συνεργάτες του και στο τέλος γιορτάζουν και για τις επιτυχίες τους. Τώρα ποια απ'όλα τα περιστατικά που βλέπουμε είναι στο μυαλό του Bats και ποια όχι θα το δούμε με το τέλος του storyline!

Το πρώτο τεύχος του Αstonishing Xmen με την νέα δημιουργική ομάδα δεν είναι άσχημο αλλά είναι και πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Οι Whedon και Cassaday έβαλαν πολύ ψηλά τον πήχη και ο Ellis είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Πάντως έχει πλάκα ο χαρακτήρας της Armor και βλέπουμε την επιστροφή της Storm από την Αφρική που έχει αναγορευτεί βασίλισσα. Ξέρω, η βασιλεία είναι απαρχαιωμένος θεσμός.

Στο Fables τώρα είχαμε μείνει στη επίθεση στο αεροσκάφος των εξόριστων από δράκους και κάθε άλλο ιπτάμενο πλάσμα έχει στην υπηρεσία του ο αυτοκράτορας. Ε,κάτι σκαρφίζονται οι εξόριστοι για να ξεφύγουν από τις δύσκολες καταστάσεις, πράγμα που κάνει τον αυτοκράτορα και την Βασίλισσα του Χιονιού έξαλλους αλλά και απεγνωσμένους. Τα πράγματα πάνε πολύ καλά στο μέτωπο, αλλά το τέλος αφήνει αμφιβολίες. Πάντα καλός και ποιοτικός τίτλος το Fables, καλό το συγκεκριμένο τεύχος με αριθμό 74 αλλά ίσως να έχει χαθεί κάτι από την σπιρτάδα των πρώτων τευχών.

Περνάω γρήγορα τους επόμενους τίτλους που αξίζει να διαβαστούν. Το Echo είναι η νέα σειρά του Terry Moore, δημιουργού του Strangers in Paradise. Σειρά sci fi στην οποία η Julie μετά από ένα ατύχημα κατά την διάρκεια ενός "στρατιωτικού πειράματος" βρίσκεται με μια στολή κολλημένη πάνω της η οποία έχει παράξενες ιδιότητες. Το Walking Dead του B.K. Vaughn Robert Kirkman πάντα είναι ενδιαφέρον και έφτασε αισίως στο 50o τευχος του. Yπάρχει μια νέα μίνι σειρά Hellboy με υπότιτλο The Crooked Man που στην οποία βλέπουμε μια περιπέτεια από το παρελθόν του ήρωα και είναι γραμμένη από τον δημιουργό του Mike Mignola ενώ στο σκίτσο είναι ο μέγας Richard Corben, στην δεύτερη του συνεργασία μετά το Makoma! Μια ματιά αξίζει στo Cable έστω και μόνο για το artwork, στο Hellblazer Presents - Chas - The Knowledge και στο House of Mystery.

Στον κόσμο του Buffyverse τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά. Το Angel-After the Fall #10 μπορεί να είναι καλύτερο των προηγουμένων τευχών αλλά και πάλι αυτό δεν είναι αρκετό. Το artwork του επίσης δεν είναι και ότι καλύτερο κυκλοφορεί. Αλλά εντάξει, εκεί το περιμένεις κιόλας. Αυτό που δεν περιμένεις είναι στο Buffy Season 8 τα χειρότερα τεύχη να τα έχει γράψει ο Whedon. To 16o τεύχος της σειράς λειτουργεί απλώς σαν ένας ξεχειλωμένος πρόλογος για το 17 και αυτό που μένει στο μυαλό του αναγνώστη δυστυχώς είναι η κουβέντα της Kennedy με την Buffy για τα μάτια της Willow. Μπλεργκ που θα λεγε και η Τίνα Φέϋ.

Για το τέλος άφησα το Boys #20. Λογικό, γιατί το να γκρινιάζω για την κατάντια του Ennis είναι πάντα διασκεδαστικό. Εντάξει, είπε να κάνει κάτι σαν το Top Ten του Alan Moore αλλά με τον δικό του τρόπο δηλαδή με περισσότερη πλάκα, πιο "ζωντανή" γλώσσα και φυσικά με τους πρωταγωνιστές χωρίς στολές. Ε τώρα τι πέτυχε; Καλές πωλήσεις την πόρτα της εξόδου από την DC και ένα από τα πιo κακόγουστα κόμικς που κυκλοφορούν. Στα τελευταία τεύχη ασχολούμαστε με έναν τύπο ο οποίος έχει χαζέψει και έχει άσχημες συνήθειες περί υγιεινής ενώ έχουμε και ένα δάνειο από το Authority... Και το εξώφυλλο του 20; Mέγκλα!

2 σχόλια:

Mirela είπε...

Γιούπιιιι!

Θα συμφωνήσω με αρκετά απ'όσα είπες!

Το Fables δεν έχει πια ιδιαίτερη αγωνία, αλλά στο τωρινό arc αυτό είναι λογικό, αφού σου περιγράφει ένα flawless war plan το οποίο είναι λογικό να πάει...τέλεια. (για τώρα, έστω)

Το Echo το αγοράζω τελετουργικά! Φυσικά λόγω διαφορετικού genre δεν περιμένω τα ίδια πράγματα με το Strangers in Paradise, πάντως μέχρι τώρα ξανά εντυπωσιάζουν τα character moments και όχι τόσο η πολυχρησιμοποιημένη sci-fi cospiracy πλευρά του.

Α! Το Walking Dead είναι του Kirkman, ΄όχι του BKV. Σίγουρα είναι τυπογραφικό αλλά δε μπορώ να σε αφήσω να τους μπερδέψεις, ειδικά όπως τα έχει κάνει ο Kirkman τελευταία... μόνο φτηνά shock moments και ανέμπνευστα filler έχουν καταντήσει οι δουλειές του. Τουλάχιστον το Invincible εχει ενδιαφέρον ακόμα.

Αngel ATF διαβάζω επίσης τελετουργικά, και παρόλο που μου αρέσει, εύχομαι να του είχε δοθεί η ίδια προσοχή με τη Buffy...η οποία και πάλι μετά το arc του BKV δεν είναι στα καλύτερά της αλλά νομίζω έχει κάποιους άσσους στο μανίκι!

Το The Boys το διαβάζω τακτικά... guilty pleasure που λένε! :P

Hellboy είπε...

Πω, τι διάολο σκεφτόμουνα; Τα λεσβιακά όργια της Buffy και έγραψα αντί για Kirkman, Vaughn?

Το The Boys το διαβάζω πραγματικά με δυσκολία. Witty dialogue σαν τα Preacher, Hitman όχι. Περίοδος στο πρόσωπο του ήρωα; Καλά 12 χρονών είμαστε; Υπάρχει και η αίσθηση της όσφρησης... Σε αυτό το τεύχος νομίζω σταμάτησε να διαβάζει η αδερφή μου...