Σάββατο, 15 Μαρτίου 2008

Nextwave, γιατί έτσι μας αρέσει!

Ποια ήταν η καλύτερη μίνι σειρά των τελευταίων χρόνων; Μα φυσικά το πόνημα των Warren Ellis και Stuart Immonen με όνομα Nextwave!Γιατί ήταν η καλύτερη; Μα γιατί είχε πλάκα πλάκα πλάκα πολύ πλάκα, έξυπνους διαλόγους και ανελέητη σάτιρα για τον κόσμο των υπερηρώων και ιδιαίτερα της Marvel! O Ellis λοιπόν έκανε ότι προσπαθούσε ο Ennis τόσα χρόνια στον κόσμο της Marvel και αποτύγχανε οικτρά, να κάνει σάτιρα και να σχολιάσει κακώς κείμενα της Marvel και των υπερηρωικών κόμικς χωρίς να γελοιοποιήσει κανέναν από τους ήρωες και χωρίς να πέσει στην παγίδα του φτηνού εντυπωσιασμού.

Αλλά μια που μιλάμε για κόμικς δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Stuart Immonen, τον σκιτσογράφο του κόμικ! Και πως να γίνει αυτό όταν σε αυτήν τη μίνι σειρά δίνει ρέστα,κάνει παπάδες,κάνει τους συναδέλφους του να ζηλέψουν μέχρι θανάτου και παίρνει προαγωγή για μεγάλο τίτλο της Marvel, το Ultimate Spiderman. O Ellis απ' ότι φαίνεται δίνει στον Ιmmonen και το κατάλληλο υλικό αλλά και την ελευθερία ώστε ο δεύτερος να κάνει ότι θέλει κάτι που κάνει και εμείς οι αναγνώστες απολαμβάνουμε δράκους, δεινόσαυρους, double splash pages, Μignola homages και άλλα πολλά!

Επιγραμματικά η υπόθεση είναι η εξής: Η Nextwave είναι μια ομάδα υπερηρώων που χρηματοδοτείται από την Η.Α.Τ.Ε., ένα πιο κωμικό ανάλογο της S.H.I.E.L.D. Αποτελείται από την Monica Rambeau aka Capatain Marvel, την Τabby Smith aka Boom Boom, Meltdown etc, τον Αaron Stack aka Machineman, την κυνηγό τεράτων Elsa Bloodstone και ένα τύπο με παρατσούκλι απλώς The Captain. Aυτή η ομάδα ανακαλύπτει πως οι χρηματοδότες τους σχετίζονται με την τρομοκρατική Beyond Corporation οπότε αποφασίζουν να βάλουν ένα τέλος σε αυτήν και στην H.A.T.E. διαβαίνοντας την Αμερική και αφήνοντας στάχτη και μπούρμπερη στο πέρασμά τους.

Η σειρά μέτρησε 12 παρανοϊκά τεύχη τα οποία έχουν συλλεχθεί σε δυο τόμους τον έξι. Όποιος δεν έχει τουλάχιστον διαβάσει έχει απλώς χάσει...ΖΟΜG


Δεν υπάρχουν σχόλια: