Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2008

Black Dossier
Μετά από καθυστέρηση ενός χρόνου και ύστερα από πολλές περιπέτειες το The League of the Extraordinary Gentlemen : Black Dossier κυκλοφόρησε και ένα αντίτυπο βρέθηκε στα χέρια μου έστω μετά από πολλές περιπέτειες. Τι να πρωτοθυμηθώ; Πως το είχα παραγγείλει από πέρσι στο αγγλικό Amazon; Πως η ημερομηνία έκδοσης άλλαζε κάθε τρεις και λίγο; Πως δεν κυκλοφορεί στην Ευρώπη λόγω νομικών κολλημάτων; Βέβαια με την πτώση του δολαρίου έναντι του ευρώ και την τελική μου παραγγελία από το αμερικάνικο Amazon αυτό μου βγήκε σε καλό.

Μπορώ να πω μετά βεβαιότητας πως το τελευταίο πόνημα των Alan Moore και Kevin O'Neil αξίζει τα λεφτά του - ε, εντάξει 15 ευρώ για Hardcover δεν είναι πολλά - και περισσότερο την αναμονή. Η εξάρτηση μεταξύ υπόθεσης και δομής είναι άμεση. Στις 80 περίπου σελίδες καθαρής ιστορίας βλέπουμε τις προσπάθειες της Μίνα και του Άλαν να πάρουν στα χέρια τους το Black Dossier το οποίο είναι ένα βιβλίο που περιέχει στοιχεία για την League τους καθώς και γiα τις προηγούμενες ενώ στο ενδιάμεσο εμείς οι αναγνώστες διαβάζουμε τα περιεχόμενα αυτού του βιβλίου. Έτσι συναντούμε στην καθαρή ιστορία λογοτεχνικά πρόσωπα της βρετανικής κατασκοπευτικής λογοτεχνίας καθώς και μέλη των παλιότερων ομάδων της βρετανική αυτοκρατορίας. Στα ένθετα έχουμε διάφορες πληροφορίες για τις προηγούμενες ομάδες καθώς και τι έκαναν ο Άλαν και η Μίνα στην περίοδο ανάμεσα στο Vol2 και το Black Dossier.

Περισσότερες εντυπώσεις μετά την δεύτερη ανάγνωση αγαπητοί αναγνώστες που θα γίνει παρέα με τις annotations του Jess Nevins. Άντε, γρήγορα πριν μου τελειώσει η άδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: